De incidentie van scabiës neemt de afgelopen tien jaar steeds verder toe. Scabiës is dan ook een gezondheidsprobleem waar veel dermatologen, huisartsen, GGD-artsen en verpleegkundigen regelmatig mee te maken zullen krijgen.
Dit webinar gaat in op de diagnostiek en behandeling van scabiës. Aan de hand van casuïstiek wordt uitleg gegeven over de differentiaaldiagnose en het herkennen van scabiës tussen andere veelvoorkomende (huid)ziekten. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij het behandelen van de patiënt en diens contacten en is er aandacht voor het optreden van therapiefalen en de mogelijke oorzaken daarachter.
Na het volgen van dit webinar bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom scabiës en weet u deze toe te passen in de dagelijkse zorg voor uw patiënten.
Jeroen Romeijn is werkzaam als dermatoloog in het Zuyderland MC.
Zijn aandachtsgebieden zijn onder andere algemene dermatologie, flebologie, blaarziekten, hidradenitis suppurativa, nagelchirurgie en nagelaandoening.
Hij hecht veel waarde aan patiëntencontact en gezamenlijke beslisvorming over de in te zetten behandeling. De uitdaging is daarbij om de aandoening zo optimaal mogelijk onder controle te krijgen, zodat de patiënt weinig tot geen klachten meer heeft.
Robert Vodegel is werkzaam als dermatoloog in het Medisch Centrum Leeuwarden.
Zijn aandachtsgebieden omvatten onder andere pigmentstoornissen, auto-immuunziekten, ziekte van Lyme en blaarziekten.
Hij is veelvuldig betrokken (geweest) bij onderzoek en onderwijs op dermatologisch gebied.
Tijdens dit on-demand webinar bespreken diverse experts de belangrijkste punten rondom de T2T-strategie bij SLE. Na een theoretische inleiding komen de praktische punten die van belang zijn voor het vormgeven van T2T-zorg voor SLE uitgebreid aan bod middels casuïstiekbesprekingen.
Als kijker kunt u actief deelnemen door mee te stemmen met de pollvragen. Aan het einde van het webinar wordt u verwezen naar de eindtoets voor het behalen van 1 accreditatiepunt (NIV, NVR en NVDV).
Sofieke Hofman is opgeleid als Arts Internationale Gezondheid en Tropengeneeskunde (AIGT) en is momenteel werkzaam als arts binnen het team Infectieziektebestrijding van de GGD Groningen.
Zij houdt zich bezig met publieksvoorlichting over, onder andere, scabiës.
Deze infectieziekte is de laatste jaren prominenter geworden. Bij de GGD komen dagelijks veel vragen binnen over schurft.
Tjitte Verbeek van Buuren
Tjitte Verbeek van Buuren is huisarts in de binnenstad van Groningen en ziet in die hoedanigheid veel patiënten met scabiës.
Hij heeft speciale interesse in bio-informatica, innovatie, onderzoek, onderwijs en management.
Hij is dan ook betrokken bij verschillende projecten op het gebied van technologische innovatie in de gezondheidszorg. In 2023 startte hij Gezondheidscentrum Groningen, een multidisciplinair centrum voor studenten en andere inwoners van Groningen.