Cursus inleiding

Webinar IBD en zwangerschap

Informatie: 

Het webinar IBD en Zwangerschap is nu als on-demand beschikbaar voor MDL-artsen. Als u inlogt kunt u via de knop rechts in beeld de webinar volgen. Voor het verkrijgen van accreditatiepunten is het noodzakelijk om de eindtoets succesvol af te ronden.

Er bestaan verschillende angsten en twijfels rondom IBD en zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan vruchtbaarheid en de invloed die de ziekte en behandeling kunnen hebben op de zwangerschap en op de baby. Het is dan ook van groot belang om deze onderwerpen met patiënten te bespreken. MDL-arts Krisztina Gecse gaat tijdens deze live webinar in op de angsten en twijfels die rondom dit onderwerp bestaan. Ook geeft ze tips over hoe deze onderwerpen bespreekbaar kunnen worden gemaakt.

Dit webinar is deel 3 van een reeks van drie webinars:

 

Auteur(s): 

dr. K. Gecse
MDL-arts

Krisztina Gecse studeerde in 2004 summa cum laude af aan de Universiteit van Szeged in Hongarije. Zij is opgeleid tot internist en maag-darm-leverarts aan de Universiteit van Szeged. Tijdens haar promotieonderzoek bracht zij een periode van vijftien maanden door in het INRA-EI Purpan in Toulouse bij Prof. Lionel Bueno. In 2012 promoveerde zij op het proefschrift getiteld: The Role of Gut Permeability and Serine-proteases in the Pathomechanism of Irritable Bowel Syndrome and Inflammatory Bowel Diseases. Sinds 2012 specialiseerde zij zich in de behandeling van patiënten met een inflammatoire darmziekte eerst in het Academisch Medisch Centrum als fellow en van 2013 tot 2017 aan de Semmelweis Universiteit in Boedapest als staflid MDL. Krisztina Gecse was voorzitter van de Hongaarse Vereniging voor Jonge Gastroenteroloogen en zij is nu lid van de Klinische Commissie van de Europese Crohn en Colitis Organisatie ECCO (www.ecco-ibd.eu). In mei 2017 werd zij aangesteld als staflid op de afdeling Maag-, Darm-, en Leverziekten van het Academisch Medisch Centrum. Haar aandacht binnen de IBD zal zich me name richten op perianale ziekte bij Crohn, recidief na een operatie van de ziekte van Crohn, zwangerschap en IBD en transitie van kinderleeftijd naar volwassenen. Zij is tevens betrokken bij onderzoek welke zich richt om de behandeling van IBD te verbeteren en te personaliseren.

Laurien Verstraten
moderator

Laurien Verstraten (30 maart 1985) is een Nederlandse presentatrice, actrice en zangeres. Ze is de vaste moderator van de webinars van Medix. Een persoonlijke benadering en grote betrokkenheid maken haar onderscheidend. Zo zorgde zij al voor geslaagde events van de Tilburg Law School (onderdeel van de Tilburg University), De Ronde Tafel, The Marriott Benelux Business Councel Golf Day, Het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours en de AMC Patientendag.