Cursus inleiding

×

Waarschuwingsbericht

De cursus loopt op 30 juni 2021 af.
Dit webinar is mede mogelijk gemaakt door een unrestricted educational grant van
Pfizer

On-Demand webinar IBD en intimiteit

Informatie: 

Het webinar IBD en intimiteit is nu als on-demand beschikbaar voor MDL-artsen. Als u inlogt kunt u via de knop rechts in beeld de webinar volgen. Voor het verkrijgen van accreditatiepunten is het noodzakelijk om de eindtoets succesvol af te ronden.

De aandoening IBD kan een grote invloed hebben op intimiteit en seksualiteit bij patiënten en hun partners. Toch wordt hier niet vaak over gesproken. Het bespreekbaar maken van deze problematiek kan een grote impact hebben op de kwaliteit van leven van de patiënten.
Uroloog en seksuoloog-NVVS dr. Y. Reisman bespreekt in deze webinar welke problemen op het gebied van intimiteit een rol kunnen spelen bij IBD-patiënten. Daarnaast geeft hij praktische voorbeelden en tips hoe deze problemen bespreekbaar kunnen worden gemaakt.

Dit webinar is deel één van een reeks van drie webinars:

 

Leerdoelen: 

Na het volgen van deze cursus...

  • bent u zich bewust van de mogelijke impact van IBD op de kwaliteit van leven van de patiënten en de gevolgen daarvan op intimiteit en een relatie
  • bent u zich bewust van de mogelijk impact van intimiteits- en relatieproblemen op de therapietrouw van de patiënt
  • bent u in staat om de mate van hinder voor de patiënt te bepalen
  • bent u in staat om het onderwerp bespreekbaar te maken
  • kunt u gerichte adviezen aan patiënten geven
  • kunt u tijdig de patiënt naar de juiste hulpverlener verwijzen
Auteur(s): 

dr. Y. Reisman
uroloog

Cobi Reisman (1964) studeerde in 1995 cum laude af aan de faculteit geneeskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. In 1998 promoveerde hij op onderzoek naar een Europese klinische database, een elektronisch diagnostische tool en objectieve medische beslissingen. Sinds 2002 is hij geregistreerd als uroloog en werkzaam in Ziekenhuis Amstelland te Amstelveen. Sinds 2011 is hij seksuoloog-NVVS. Daarnaast is hij voorzitter van het Nederlandse mannenkliniekennetwerk (mannenklinieken.nl). Hij werd in 2009, 2010, 2011 en 2012 verkozen tot Mednet Top-arts. Hij is actief lid van de Europese Vereniging voor Urologie (EAU), president-elect van de Europese vereniging voor seksuele geneeskunde (ESSM) en voorzitter van de Multidisciplinair Joint Committee on Sexual Medicine. In de jaren hiervoor vervulde hij vele bestuursfuncties, onder andere bij de onderwijscommissie van de ESSM, bij de Wetenschappelijke Vereniging voor seksuele disfuncties, de Nederlands-Vlaamse Federatie voor Seksuologie en de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van onderwijsprogramma’s in seksuologie en urologie, gasthoogleraar aan de Fedrale Institute of Urologie in Moscaw en hoofdopleider seksuologie bij RINO Noord-Holland.

 

Laurien Verstraten
moderator

Laurien Verstraten (30 maart 1985) is een Nederlandse presentatrice, actrice en zangeres. Ze is de vaste moderator van de webinars van Medix. Een persoonlijke benadering en grote betrokkenheid maken haar onderscheidend. Zo zorgde zij al voor geslaagde events van de Tilburg Law School (onderdeel van de Tilburg University), De Ronde Tafel, The Marriott Benelux Business Councel Golf Day, Het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours en de AMC Patientendag.